Foto: LETA

Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) atgādina stāstu par Vinniju Pūku un viņa draugiem – Kristofers Robins gāja projām, bet neviens īsti nezināja kāpēc, tā ikgadējās ārpolitikas debates, kurās deputāti debatē par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un ES jautājumos, sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

"Kristofers Robins gāja projām. Neviens nezināja, kāpēc viņš iet, neviens nezināja, uz kurieni viņš iet. Tomēr katram meža iemītniekam bija skaidrs, ka tam beidzot jānotiek." sacīja ministrs.

Viņš atgādināja, ka Lielbritānija beidzot iezīmējusi pamatnosacījumus aizienšanai no ES.

Ziņots, ka premjere Terēze Meja paziņoja, ka plāno līdz marta beigām iedarbināt Lisabonas līguma 50. pantu, kas regulē ES dalībvalsts izstāšanās procesu.

"Latvija respektē šo pozīciju, taču ir skaidrs, ka sarunas par tālāko ekonomisko attiecību modeli būs grūtas. Mūsu interesēs ir veidot ciešas Eiropas Savienības un Apvienotās Karalistes attiecības nākotnē, kas balstās uz abu pušu tiesību un pienākumu līdzsvaru. Mums ir svarīgs Latvijas valstspiederīgo tālākais liktenis Apvienotajā Karalistē un turpmākā sadarbība ekonomikas, ārlietu, drošības un aizsardzības jomā," sacīja ministrs.

Ārpolitikas debatēm teksta un video tiešraidē iespējams sekot portālā "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!