Foto: Ārlietu Ministrija

Jauniedibināto Inovāciju balvu starptautiskās politikas pētniecībā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē (LU SZF) pasniedzis bijušajai fakultātes studentei Elīnai Neimanei, liecina informācija LU SZF mājas lapā.

Balva pasniegta par maģistra darbu "Kiberdrošības koncepta attīstība Latvijā un Igaunijā". Pēc studiju beigšanas Neimane turpina darbu Latvijas Aizsardzības ministrijā.

Tāpat ceturtdien Rinkēvičs LU SZF vadīja vieslekciju "Latvijas ārpolitikas aktualitātes". LU SZF Politikas zinātnes nodaļas vadītāja Iveta Reinholde uzsver: "Inovācijas balva ir apliecinājums veiksmīgam dialogam starp darba devēju un studentiem, jo studenti jau studiju laikā, veicot pētījumus par nozīmīgām starptautiskās politikas tēmām, gūst turpmākajam darbam svarīgas zināšanas un prasmes."

"Latvijas Universitāte, īpaši tās Sociālo zinātņu fakultāte, ir nozīmīgs Ārlietu ministrijas partneris jauno diplomātu sagatavošanā, un arī veicot zinātniski pētniecisko darbu par globālām un reģionālām problēmām. Latvijas Universitātes profesoru, doktorantu un studentu zinātniskie darbi diplomātijas praktiķiem dod iespēju paraudzīties uz pasaules un starptautiskajām attiecībām no cita skatu leņķa, bieži vien rosinot arī kritisko domāšanu un arī jaunas idejas. Man ir prieks šogad aizsākt jaunu tradīciju Inovācijas balvu starptautiskās politikas pētniecībā, ceru, ka tā motivēs studentus tālākai akadēmiskajai vai profesionālajai karjerai," teica Rinkēvičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!