26.novembrī, plkst.13 Babītes pagastā tiks likts pamatakmens jaunas ledus halles celtniecībai, aģentūru LETA informēja SIA "Babītes hokeja halle" preses sekretāre Ilona Bičevska.
Šī sporta būve, kuras nosaukums ir "Siemens ledus halle", ir pirmā un nozīmīgākā būve projektā, kuru realizē AS "Saliena Real".

Projekta kopējās izmaksas ir 1,7 miljoni latu. To finansē VAS "Latvijas Hipotēku un zemes banka" un SIA "Babītes hokeja halle" īpašnieki - AS "Saliena Real", Dainis Liepiņš, Arnolds Laksa, Vilis Dambiņš, Valts Vīgants, Babītes pagasta padome, hokeja klubs "Dinamo 88". Viens no "Saliena Real" akcionāriem ir Viesturs Koziols. Ledus halles ģenerāluzņēmējs ir AS "U. Pīlēna birojs".

Jaunajā hallē būs iespējams spēlēt hokeju, nodarboties ar daiļslidošanu, kerlingu, spēlēt basketbolu, volejbolu, rokasbumbu un minifutbolu. Halle kā treniņu bāze tiks izmantota jauniešu hokeja komandai "Dinamo 88" un amatieru komandai "Lūši".

Hokeja halle būs moderni aprīkota, un skatītāju vietu skaits būs atbilstošs valsts un starptautisku turnīru rīkošanai.

Paralēli sporta aktivitātēm hallē paredzēts organizēt koncertus, izstādes un izklaides pasākumus. Iecerēts, ka hallē būs 1200 līdz 2000 vietas hokeja un basketbola spēles skatītājiem un līdz 6000 vietām koncertu apmeklētājiem. Plānots, ka hokeja halli atklās 2003.gada maijā.

Hallē darbosies arī sauna, trenažieru un aerobikas zāle, kā arī sporta un hokeja preču veikals.

Sadarbībā ar firmu "Siemens" halle tiks aprīkota ar modernākajām apgaismojuma, ugunsdzēsības, apziņošanas, apsardzes un telekomunikāciju sistēmām.

Babītes pagasta priekšsēdētājs Andrejs Ence uzskata, ka, īstenojot šo projektu, Babītes pagastā tiks radīta vieta sabiedriskām aktivitātēm.

Bičevska informēja, ka SIA "Siemens" Latvijā darbojas kopš 1995.gada marta. "Siemens" Latvijā darbojas telekomunikāciju, informācijas tehnoloģiju, enerģētikas un rūpniecības procesu automatizācijas nozarēs. 2001.gadā "Siemens" apgrozījums bija Ls 20 900 000. Uzņēmumā strādā 77 darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!