Foto: Saeimas administrācija

Saeima ceturtdien piekrita deputāta Kārļa Seržanta (ZZS) saukšanai pie administratīvās atbildības par satiksmes negadījumu lielveikala autostāvvietā, portāls "Delfi" uzzināja parlamenta sēdē.

Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes drošības pārvalde iesniegumā norāda, ka negadījums noticis šā gada 27. maija vakarā tirdzniecība centra "Mols" stāvvietā.

Seržants, vadot automašīnu "Nissan Qashqai", nav devis ceļu automašīnai "Volkswagen Golf", kas tuvojās no labās puses, kā rezultātā noticis ceļu satiksmes negadījums.

Seržants debatēs aicināja izdot viņu sodīšanai, taču vērsa uzmanību uz to, ka atsevišķos lielveikalos auto braukšanas kārtība stāvvietās nav pietiekami regulēta. Pēc Seržanta teiktā, satiksme ar ceļa zīmēm ir labi regulēta tādu veikalu kā "Alfa" un "Spice" stāvvietās, taču citur autovadītāji neievēro ceļa apzīmējumus, un rodas avārijas.

Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu par ceļa nedošanu transportlīdzekļu vadītājiem, kuriem ir priekšroka, automašīnas vadītājam var uzlikt naudas sodu no 15 līdz 70 eiro.

Iepriekš Seržanta saukšanu pie administratīvās atbildības atbalstījusi arī Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!