Foto: Publicitātes foto

Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja grozījumus likumā par Valsts ieņēmumu dienestu (VID), kas paredz VID Finanšu un Muitas policiju apvienošanu.

Finanšu ministrijas (FM) parlamentārais sekretārs Edgars Putra (ZZS) iepriekš skaidroja, ka patlaban FM virza apstiprināšanai Saeimā grozījumus likumā par VID, kas paredz abu policiju apvienošanu, taču jautājumu par VID iekšējā drošības dienesta uzraudzību joprojām vērtē VID ģenerāldirektores Ilzes Cīrules vadītā darba grupa, kas ar priekšlikumiem nāks klajā marta beigās.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) iepriekš pauda, ka koalīcijā ir vienprātīgs atbalsts VID Finanšu un Muitas policijas apvienošanai. Paredzēts, ka likuma izmaiņas varētu stāties spēkā no 1. oktobra.

Kā ziņots, iepriekš šis jautājums bija izraisījis domstarpības koalīcijā. Vēlāk izskatīšanai parlamenta komisijās bija nodoti vairāki likumprojekti - gan "Vienotības", gan Zaļo un zemnieku savienības sagatavotie, kas nekādu tālāko virzību vēl neguva.

Toreiz "Vienotība" iebildumus pret likumprojektu saistīja tieši ar jautājumu par Iekšējās drošības biroju. "Vienotības" piedāvātie likuma grozījumi neparedzēja izmaiņas šajā jomā, proti, paliktu spēkā pašreizējais regulējums, kas nosaka - Finanšu policijas pilnvarotas amatpersonas izmeklē noziedzīgus nodarījumus valsts ieņēmumu jomā un VID amatpersonu un darbinieku rīcībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!