Foto: F64

Saeimā nodibināta deputātu sadarbības grupa ar Ukrainas parlamentu, informēja Saeimas Sabiedrisko attiecību birojs.

Par deputātu grupas vadītāju ievēlēts Ainārs Mežulis (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS), bet par viņa vietnieku Jānis Dombrava (Nacionālā apvienība, NA).

Mežulis aģentūrai BNS sacīja, ka, vadot šo grupu, viņa mērķis ir palīdzēt Latvijas un Ukrainas uzņēmējiem dibināt kontaktus, lai veicinātu savstarpēju tirdzniecību. Deputāts arī norādīja, ka, iepriekš, strādājot par Smiltenes mēru, viņam ir pieredze sadarbībā ar Ļvivas un citiem reģioniem Ukrainā.

Mežulis arī norādīja, ka deputātu grupa sadarbībā ar Luterāņu draudzi palīdz organizēt humāno palīdzību, kas tiek sniegta Ukrainai.

Grupā strādās 26 deputāti - Hosams Abu Meri, Vilnis Ķirsis, Kārlis Šadurskis, Ainars Latkovskis, Veiko Spolītis, Inese Lībiņa-Egnere, Edvards Smiltēns, Romualds Ražuks, Aleksejs Loskutovs, Janīna Kursīte, Lolita Čigāne ("Vienotība"), Andris Buiķis, Edvīns Šnore, Imants Parādnieks, Einārs Cilinskis, Janīna Kursīte-Pakule (NA), Gundars Daudze, Jānis Vucāns, Kārlis Seržants, Andris Siliņš, Artis Rasmanis (ZZS), Romāns Mežeckis ("No sirds Latvijai"), Igors Pimenovs ("Saskaņa"), kā arī Mārtiņš Šics (Latvijas Reģionu apvienība).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!