Foto: LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (SC) un daži citi komisijas deputāti saņēmuši sociālantropologa Klāva Sedlenieka sūdzību par deputātes Vinetas Poriņas (VL-TB/LNNK) ierakstiem mikroblogošanas vietnē "twitter.com".

Sūdzība iesniegta par Poriņas izteikumiem sarunās ar citiem sociālā tīkla lietotājiem. Vienā tvītā viņa raksta "Krāniņmeistarotājs Sedlenieks, kažocēni u.tml. ir kā mazie šakālīši, kas jūtas vareni, jo RUS tīģeris viņiem aizmugurē", citā tvītā - "Sedlenieks ir sievišķīgs vīr., tāpēc viņam vajag tādas izdarības+stipru plecu, ko atrada austrumu kaimiņos".

Deputāte arī retvītojusi jeb pārpublicējusi citas sociālā tīkla lietotājas ierakstu: "Par Kažoku - meitene sapinusies savos maldos, nupat lielākoties tusē ar RU, diez, tas ir izpētes nolūkos vai sirdij radniecīgi?"

Sedlenieks uzsver, ka minētajos un vēl dažos citos tvītos Poriņa ir pārkāpusi deputātu ētikas kodeksu. Viņš aicina komisiju rīkoties atbilstoši Saeimas ētikas principiem. Sociālantropologs pieļauj, ka deputātes izteikumus izraisījis bloga ieraksts, kurā "kritizēju Vinetas Poriņas nostāšanos pret zinātniskās darbības un vārda brīvību".

Poriņa aģentūrai LETA sacīja, ka pašlaik šo jautājumu nekomentēs. Viņa apliecināja, ka viņas tvitera lietotājvārds sakrīt ar iesniegumā minēto.

Orlovs aģentūrai LETA sacīja, ka īsti nezina, kā rīkoties šajā situācijā, jo nevar pierādīt, ka ierakstu sociālajā tīklā ir veicis konkrētais cilvēks, ja vien viņš pats to neapstiprina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!