Foto: LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien skatīs jautājumu par Saeimas deputāta Gunta Belēviča (ZZS) saukšanu pie administratīvās atbildības par miljona eiro aizdevuma nenorādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā.

Sanāksme notiks pulksten 12 komisijas sēžu zālē Torņa ielā 3/5, 108.telpā. Lēmums par kāda deputāta izdošanu administratīvajai sodīšanai ir jāpieņem parlamenta sēdē.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) vēstulē komisijai skaidro, ka ministrs amatā stāšanās deklarācijā pagājušajā gadā nav norādījis aizdevumu viena miljona eiro apmērā, pastāstīja komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs (S).

Belēvičs, kurš ieņem arī veselības ministra amatu, amatpersonas deklarācijā aizmirsis norādīt miljona aizdevumu dēlam, atzina pats ministrs. Ministrs piekrīt VID atzinumam. Viņš norādīja, ka izsniegto aizdevumu viena miljona eiro apmērā nav norādījis deklarācijā, kuru VID iesniedza, kad stājās amatā. Ministrs skaidroja, ka deklarāciju pildījis pirmo reizi mūžā un, kad minēto kļūdu sapratis, vērsies VID. Tur viņš saņēmis atbildi, ka aizdevumu varētu norādīt deklarācijā par 2014.gadu, kura tuvākajā laikā jau bija jāiesniedz. Tomēr, tiklīdz viņš to izdarījis, ierosināta lieta.

"Es neesmu sniedzis nepatiesas ziņas, es pats sniedzu patiesas," sacīja ministrs. Belēvičs arī teica, ka būtu gatavs sodu samaksāt uzreiz, ja viņš tiek atzīts par vainīgu. "Bet, tā kā esmu Saeimas deputāts, šāda iespēja laikam nepastāv," norādīja ministrs.

Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu noteiktā termiņā, deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtības neievērošanu vai par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā var piemērot naudas sodu līdz trīssimt piecdesmit eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!