Foto: DELFI Репортер

Par ceturtdienas vakarā lielveikalā "Maxima" notikušās traģēdijas cēloņiem viennozīmīgu slēdzienu vēl nav iespējams dot, taču nav izslēdzams tas, ka notikuši darbu veikšanas pārkāpumi – uz jumta izvietoti būvmateriāli, neievērojot normatīvos noteiktās pieļaujamās slodzes, piektdien Latvijas Radio atzina Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Ingus Vircavs.

Uz tirdzniecības centra jumta tikusi veikta tā dēvētā zaļā jumta ierīkošana - to bijis plānots apzaļumot un iestādīt atsevišķus kociņus, atzina Vircavs.

Redzot notikušo, to, kas palicis pāri no jumta, bijuši redzami būvmateriāli, to iepakojumi. Tā kā darbi veikti atbilstoši būvobjektam, tad, iespējams, notikuši kādi pārkāpumi.

Viņš sacīja, ka būvvalde tagad pasūtīs projekta atkārtotu tehnisko ekspertīzi, kā arī izvērtēs projekta īstenošanas gaitu.

Būvvalde kontrolē būvniecību, bet par to pēc nodošanas ekspluatācijā atbild īpašnieks. 

Vircavs vēlāk norādīja, ka formāli visi projekta dokumenti bijuši kārtībā, taču nevar izslēgt, ka pirmās kārtas būvniecības procesā izmantoti neatbilstoši būvmateriāli vai otrās kārtas būvdarbu laikā, veicot labiekārtošanas darbus uz veikala jumta, notikušas atkāpes no darbu veikšanas projekta.

Jau vēstīts, ka pēc pulksten 18 ceturtdienas vakarā Rīgā, Zolitūdē veikalā "Maxima" iebruka jumts. Vēlāk veikalā notika vēl viens iegruvums. Zināms, ka traģēdijā gājuši bojā vairāk nekā 10 cilvēki, vairāki desmiti ir cietuši.

Notikuma vietā strādāja liels skaits glābēju, mediķu un policistu.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!