Foto: LETA
Partija "Saskaņa" vērsusies tiesā pret portālu "Tvnet" un Sandru Veinbergu saistībā ar publicēto rakstu "Vēlēšanās uzvarēja imigrantu loģikas vienotība un latviešu sašķeltība. Mēs, vēlētāji, - uzvarējām!", prasot piedzīt morālo kompensāciju 1000 eiro apmērā.

Partijas "Saskaņa" Saeimas frakcijas preses sekretāre Katrīna Iļjinska pastāstīja, ka "Saskaņa" ir vērsusies Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā par "Tvnet" 2014.gada 5.oktobrī publicēto Veinbergas rakstu, kurā Veinberga norādījusi arī frāzi, ka "šai prokremliskajai partijai ar atbalstu Krievijas prezidenta Vladimira Putina stallī un tās centienus iekļaut Latviju Putina Krievijas impērijas sastāvā", kas esot pasniegts kā fakts.

Šāds fakts nav patiess un ir "Saskaņas" godu un cieņu aizskarošs, turklāt darbības, ko norāda Veinberga, vispār būtu krimināli sodāmas, uzskata "Saskaņa", kura, pēc Iļjinskas teiktā, neko tamlīdzīgu nekad nav darījusi.

"Ja Veinberga uzskata par normālu apgalvot, ka "partija cenšas iekļaut Latviju Putina Krievijas impērijas sastāvā", tad viņai šāds fakts būtu jāpierāda, kā to paredz likums, savukārt "Tvnet" būtu jāpārbauda fakti pirms to publicēšanas," skaidrojusi partija.

Tāpēc, ņemot vērā, ka ir publicētas nepatiesas, godu un cieņu aizskarošas ziņas, "Saskaņa" ir vērsusies tiesā ar prasību atsaukt nepatiesās un godu un cieņu aizskarošās ziņas, atvainoties un piedzīt morālā kaitējuma kompensāciju 1000 eiro apmērā, norādīja Iļjinska.

Kā informēja tiesā, lieta tikusi nosūtīta uz Talsu rajona tiesu, kurā tās izskatīšanas datums vēl nav nozīmēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!