Foto: LETA

Opozīcijas partija "Saskaņa" arī plāno izvirzīt savu kandidātu Valsts prezidenta amatam, un pašlaik tiekot vērtētas iespējamas pazīstamo partijas biedru kandidatūras.

Par Valsts prezidenta amata kandidātu "Saskaņa" plāno lemt nākamnedēļ, 13.maijā, un pagaidām viens konkrēts kandidāts neesot izvēlēts, liecina neoficiālie šī politiskā spēka pārstāvju izteikumi.

Starp zināmiem "Saskaņas" politiķiem, kas sasnieguši 40 gadus, līdz ar to arī varētu atbilst kandidātiem izvirzītajiem kritērijiem, ir Sergejs Dolgopolovs, Ivars Zariņš, Jānis Urbanovičs, Andrejs Klementjevs, Valērijs Agešins un citi.

Kā ziņots, Zaļo un zemnieku savienība savu prezidenta amata kandidātu nosauks 11.maijā, un šajā dienā lēmumu jautājumā par nākamo valsts prezidenta kandidātu plāno pieņemt arī "Vienotība". Partija "Saskaņa" un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK lēmumu jautājumā par Valsts prezidenta amata kandidātu plāno pieņemt 13.maijā.

ZZS kā savu kandidātu, visticamāk, varētu nosaukt aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS). 11.maijā politiskajam spēkam gan būs jāizšķiras starp Vējoņa un Liepājas domes priekšsēdētāja Ulda Seska kandidatūrām.

Latvijas Reģionu apvienība nolēmusi Valsts prezidenta amatam virzīt sava līdera Mārtiņa Bondara kandidatūru. Savukārt partijas "No sirds Latvijai" izvirzītais Valsts prezidenta amata kandidāts, Saeimas deputāts Gunārs Kūtris (NSL) norāda, ka tas būs partijas taktikas jautājums, vai oficiāli pieteikt kandidātu valsts augstākās amatpersonas amatam. Politiķis neizslēdz iespēju, ka viņa kandidatūra varētu arī netikt pieteikta.

Valsts prezidenta amata kandidatūras oficiāli jāizvirza no 19.maija līdz 24.maijam, savukārt Saeimas sēde prezidenta vēlēšanām sasaucama no 29.maija līdz 8.jūnijam, informēja Saeimas Preses dienestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!