Foto: LETA
"Saskaņas centrs'' (SC) joprojām cer, ka valsts intereses "Vienotībai'' ir svarīgākas par amatiem, un ka ''Vienotība'' pievienosies plašai un stabilai koalīcijai, teica SC līderis, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Jau ziņots, ka "Vienotība" pašlaik nepiekrīt veidot koalīciju ar SC un aicina Zatlera reformu partiju (ZRP) līdz pirmdienas sarunām pārdomāt savu lēmumu par SC iesaistīšanu koalīcijā.

ZRP valde naktī no piektdienas uz sestdienu pēc daudzu stundu garas sēdes nolēmusi, ka jāveido plaša koalīcija no ZRP, "Vienotības" un SC un aicinājusi šīs koalīcijas vadīšanu uzņemties pašreizējam premjeram Valdim Dombrovskim.

Kā informēja ZRP pārstāve Daiga Holma, ZRP uzskata, ka Latvijai pašlaik ir nepieciešams lēmums par SC aicināšanu valdībā un šī plašā koalīcija nodrošinās iespēju vislabāk īstenot Latvijas vēlētāju vairākuma gribu.

Jau ziņots, ka SC parlamenta ārkārtas vēlēšanās ieguva visvairāk jeb 31 mandātu. ZRP ieguvusi 22 mandātus, "Vienotība" - 20 mandātus, VL-TB/LNNK - 14 mandātus, bet ZZS - 13 mandātus.

Kā ziņots, 3.oktobrī paredzēta ZRP un ''Vienotības'' tikšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!