Foto: Itar-Tass/Scanpix
Skolotāji piektdien diskutēs par iespējām piedāvāt izglītību plašākai auditorijai, piedāvājot mūžizglītības iespējas, portālu "Delfi" informēja pasākuma organizatori.

Starptautiskās nedēļas "Izglītība visiem" laikā, UNESCO Latvijas Nacionālā komisija (LNK) sadarbībā ar "Microsoft Latvia", portāliem Nākotnesskola.lv un Skolotājs.lv organizē praktiskās darbības semināru skolotājiem, lai diskutētu par skolotāju lomu un analizētu skolu un skolotāju iespējas kļūt par resursiem ilgtspējīgas attīstības īstenošanā, piedāvājot izglītības iespējas ikvienam mūža garumā. Dalību seminārā pieteikuši jau 33 skolotāji no skolām visā Latvijā.

Skolotāji šajā tikšanās reizē diskutēs par to, kādas ir viņu iespējas kļūt uzņēmīgākiem un piedāvāt savas prasmes plašākai mērķauditorijai, kā pārvarēt dažādus šķēršļus un ļauties jauniem izaicinājumiem, kādas papildus kompetences ir nepieciešams attīstīt, ko šādas iespējas dotu pašiem skolotājiem, viņu skolēniem un sabiedrībai kopumā.

Gatavojoties UNESCO LNK un "Microsoft Latvia" izsludinātajam emuāru jeb blogošanas konkursam vispārējās un profesionālās izglītības iestāžu, mūzikas un mākslas skolu, kā arī interešu izglītības pedagogiem, seminārā būs arī praktiska iespēja vairāk uzzināt par emuāru jeb blogu rakstīšanas un iepazīties ar praktiskiem skolotāju pieredzes stāstiem.

Šie labās pieredzes stāsti no skolām visā Latvijā par to, kā tās atradušas savu ceļu izglītībā gan pie bērniem, gan pieaugušajiem, pieejami LIZDA portālā www.skolasdiena.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!