Foto: F64

Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites intervija Latvijas Televīzijas raidījumam "1:1" otrdienas vakarā lika "uzliesmot" mikroblogošanas vietnei "Twitter" , tā lietotāji pauda sašutumu par viņas nevēlēšanos atbildēt uz iepriekš nesaskaņotiem jautājumiem.

Tuvojoties intervijas izskaņai, žurnālists Gundars Rēders Lietuvas prezidentei uzdeva jautājumu par viņas pozīciju saistībā ar to, vai Lietuvā vajadzētu atļaut oficiāli reģistrēt viendzimuma laulības, uz ko Grībauskaite atbildēja: "Lietuvā nav lielu diskusiju, man šķiet šī tēma nav aktuālo jautājumu sarakstā." Kad Rēders vēlējas uzdot nākamo jautājumu par šo tematu, Lietuvas prezidente norādīja: "Es domāju mēs neesam saskaņojuši šo jautājumu. Es negribu par to runāt. Es domāju mēs saskaņojām noteiktus jautājumus, un necentieties mani aizkavēt 40 minūtes. Ja jūs beidzāt ar jūsu jautājumiem – mēs esam beiguši. "

"Jau trešais jautājums, kas nav saskaņots. Lūdzu, izņemiet šos jautājumus ārā," uzstāja Grībauskaite pēc kārtējā žurnālista mēģinājuma uzdot viņai jautājumu.

Tāpat Lietuvas prezidente atteicās atbildēt uz Rēdera jautājumu par "mācībām, kas gūtas pēc jumta sabrukšanas "Maximas" lielveikalā". Viņa norādīja, ka arī šis jautājums nav saskaņots un viņa neesot sagatavojusies uz to atbildēt.

"Twitter" lietotāji pauduši lielu sašutumu par šādu Lietuvas prezidentes rīcību. Vairāki uzsvēruši, ka ''īstam prezidentam" jāspēj atbildēt uz jebkkuru jautājumu un šāda prezidentes rīcība par viņu neliecinot itin neko labu.

















#Gribauskaite ļoti principiāli neatbild Rēderam uz nesaskaņotiem jautājumiem! Cietais rieksts! #1pret1
— Jānis Bukšs (@MrBukss) May 19, 2015


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!