Foto: Vida Press

Velsiešu aktieris Sers Entonijs Hopkinss atveidos galveno lomu jaunā biogrāfiskā filmā, kas vēstīs par 18. gadsimta komponistu Georgu Frīdrihu Hendeli (1685-1759).

Gaidāmās filmas nosaukums būs "The King of Covent Garden" – "Koventgārdena karalis", bet režisora krēslā sēdīsies Endrjū Levitass (Andrew Levitas). Filmas izpildproducente būs populārā operdziedātāja, mecosoprāns Ketrina Dženkinsa (Katherine Jenkins).

Šobrīd 86 gadus vecais Entonijs Hopkinss savas vairāk nekā 60 gadu ilgās aktiera karjeras laikā spēlējis dažādus vēsturiskus personāžus, sākot no ASV prezidenta Ričarda Niksona līdz psihoanalīzes pamatlicējam Zigmundam Freidam. Nu pienākusi kārta vācu baroka komponistam Hendelim, kura radošais mūžs aizritēja 18. gadsimta Londonā. Filmas "The King of Covent Garden" sižets vīsies ap notikumiem 1740. gadā, kad Hendelis radīja savu meistardarbu "Mesija".

Filma tiek pieteikta kā "ģēnija drosmes un atļaušanās svinēšana, robežu pārkāpšana, lai radītu skaņdarbu, kas ietekmēs klausītāju priekšstatus visā pasaulē." Plānots, ka filma uz lielajiem ekrāniem nonāks 2025. gada otrajā pusē.

Velsiešu aktiera Entonija Hopkinsa karjera aizsākās jau 60. gados, vispirms teātrī un pēc tam arī kino. Aktieris filmējies visdažādākā žanra filmās, saņēmis Lorensa Olivjē balvu par sniegumu teātrī, četras Britu kinoakadēmijas balvas (BAFTA), kā arī divus "Oskarus" – 1991. gadā par Hanibala Lektera lomu šausmu filmā "Silence of Lambs" ("Jēru klusēšana") un 2022. gadā par galveno lomu filmā "Father" ("Tēvs"), 83 gadu vecumā, kļūdams par vecāko aktieri, kas apbalvots ar Amerikas Kinoakadēmijas balvu kā labākais aktieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!