Foto: PantherMedia/Scanpix

Nevalstisko organizāciju (NVO) un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes sēdē panākta vienošanās par turpmāko Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) un NVO sadarbību ārvalstu un vietējās korupcijas apkarošanā, informēja Valsts kancelejā.

Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretāra vietniece tiesību politikas jautājumos Laila Medina sēdē informēja par secinājumiem pēc Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) pārstāvju vizītes Latvijā. Sanāksmes laikā starp diskusijas dalībniekiem bija vienprātība, ka vairāk jāpopularizē tiesiskie instrumenti kukuļošanas un korupcijas iespēju mazināšanai, tostarp aktīvāk iesaistoties NVO sektoram, informējot sabiedrību un popularizējot OECD rekomendācijas par komersantu iekšējo kontroli kukuļdošanas nepieļaušanai.

Tikmēr Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Rasma Pīpiķe informēja, ka šobrīd tiek gatavota aptauja, kuras mērķis ir izzināt NVO sektoram būtiskās aktualitātes un problēmjautājumus sabiedriskā labuma organizāciju kontekstā. Viņa arī aicināja NVO sniegt konstruktīvus priekšlikumus aptaujas jautājumiem, lai palīdzētu sagatavot kvalitatīvāku un korektāku informatīvo ziņojumu.

Tāpat Pīpiķe iepazīstināja Memoranda padomes sēdes dalībniekus ar NVO monitoringa sistēmas izveides gaitu. Monitorings nepieciešams, lai novērtētu NVO sektora vides veselību. Papildus Pīpiķe aicināja noskaidrot individuālo līdzdalības indeksu un pārbaudīt personīgo pilsoniskās līdzdalības līmeni, aizpildot aptauju tīmekļa vietnē "www.lidzdaliba.lv".

Savukārt Kultūras ministrijas pārstāve Anita Kleinberga informēja par progresu Ministru kabineta noteikumu projekta "Biedrību un nodibinājuma klasifikācijas noteikumi" izstrādē un aicināja NVO sniegt priekšlikumus pēc būtības, kas vēl varētu būt aktuāli noteikumu sagatavošanas procesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!