Foto: DELFI
Trešdien Veselības ministrijā (VM) ārkārtas dalībnieku sapulcē "Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas" valdes locekles amatā iecelta Elita Buša, portālu "Delfi" informēja VM.

Bez Bušas Stradiņa slimnīcas valdē darbu turpina divi līdzšinējie valdes locekļi – Anda Čakša un Normunds Štāls. Visiem trīs valdes locekļiem ir juridiski vienlīdzīgas lemšanas tiesības.

Buša 1990. gadā absolvējusi Latvijas Universitātes Finanšu un tirdzniecības fakultāti, iegūstot augstākās kvalifikācijas prečziņa diplomu, savukārt 2007. gadā absolvējusi Rīgas Tehnisko universitāti, iegūstot profesionālo maģistra grādu muitas un nodokļu administrēšanā. Bušai ir vairāk nekā divdesmit gadus gara profesionālā pieredze finanšu vadībā valsts un privātajā sektorā, ka arī piecpadsmit gadu pieredze komandas izveides un vadības jomā. No 1992. gada līdz 2000. gadam viņa strādājusi dažādos amatos Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadībā, bet no 2001. gada līdz 2007. gadam strādājusi par Finanšu daļas vadītāju VID Rīgas reģionālajā iestādē. No 2007. gada viņa veikusi uzņēmuma "Latvijas autoceļu uzturētājs" uzraudzību finanšu jomā.

Jau vēstīts, ka uz Stradiņa slimnīcas valdes locekļa amatu bija izsludināts atklāts konkurss, kurā pieteikumus iesniedza 19 kandidāti.

Kandidātus uz slimnīcas valdes locekļa amata vakanto vietu vērtēja VM izveidota pastāvīgā nominācijas komisija. Tika izvirzīti vairāki vērtēšanas kritēriji: izglītība, valodu zināšanas, iepriekšējā darba pieredze un Stradiņa slimnīcas valdes locekļa amata pienākumu pildīšanai nepieciešamās kompetences.

Papildus pretendentiem bija jāiesniedz savs stratēģiskais redzējums par Stradiņa slimnīcas darbību un attīstību ierobežotu resursu apstākļos, informēja VM.

Trešdien notikušajā ākārtas dalībnieku sapulcē tika apstiprināti arī kapitālsabiedrības statūti jaunā redakcijā atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem par tipveida statūtiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!