Foto: F64

Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas krimināllietā apsūdzētais Pēteris Strancis no šodienas ir oficiāli atbrīvots no Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora amata, apliecināja Rīgas domē.

Darba attiecības pārtrauktas pēc abpusējas vienošanās, ievērojot normatīvos noteiktās prasības.

Pašlaik Pilsētas attīstības departamentu vada direktora pienākumu izpildītājs Dzintars Balodis.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa 11.martā apmierināja aizstāvju lūgumus un no apcietinājuma atbrīvoja Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas krimināllietā apsūdzēto bijušo Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktoru Vilni Štramu un viņa bijušo vietnieku Stranci.

Abi tika atbrīvoti tiesas zālē. Viņiem tagad kā drošības līdzeklis noteikta uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā un aizliegums izbraukt no valsts.

Šajā krimināllietā pavisam ir piecas epizodes, no kurām četras saistītas ar kukuļu pieprasīšanu un pieņemšanu dažādu būvniecības ieceru īstenošanai.

2008.gadā Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks (VL-TB/LNNK) saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja 2008.gada martā veiktajām izmeklēšanas darbībām Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā atstādināja no darba Stranci, aizliedzot atrasties darba vietā un veikt amata pienākumus, nesaglabājot darba algu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!