Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 7.martā, Eiropas Tautas partiju (ETP) grupas kongresa ietvaros Dublinā notika Latvijas Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) tikšanās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli. Abas valdību vadītājas pārrunājušas Latvijas un Vācijas aktīvās divpusējās attiecības, kā arī sadarbību Eiropas Savienībā (ES).

Straujuma Merkelei teikusi, ka Latvija augsti novērtē Vācijas atbalstu, Latvijai pievienojoties eirozonai, kā arī sarunās par ES daudzgadu budžetu, īpaši attiecībā uz tiešmaksājumiem Latvijas zemniekiem. Tāpat sarunā uzsvērts, ka abas valstis stigri atbalstot kopīgu ES rīcību Eiropas konkurētspējas veicināšanai un jauniešu bezdarba mazināšanai.

Latvijas Ministru prezidente uzsvērusi, ka viņas valdība turpinot Valda Dombrovska (V) valdības kursu un ka galvenās prioritātes 2014.gadā ir uzņēmējdarbības vides uzlabošana Latvijā, izglītības sistēmas reformas un sagatavošanās Latvijas prezidentūrai ES Padomē 2015.gada pirmajā pusē.

Straujuma un Merkele arī pārrunājušas arvien satraucošāko situāciju Krimā (Ukrainā) un abas politiķes bijušas vienisprātis, ka ES jābūt stingrai nostājā pret Krieviju. Ja Krievija turpinās apdraudēt Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti, ES jābūt gatavai ieviest sankcijas pret Krieviju saskaņā ar 6.marta ārkārtas Eiropadomes sēdē nolemto.

Straujuma piektdien devās vizīte uz Dublinu, kur piedalījās ETP grupas kongresā. Tajā tika izvirzīts ETPP kandidāts Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja amatam - Žans Klods Junkers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!