Foto: Publicitātes foto

Krievijas noteiktais pārtikas importa embargo būtiski Latvijas tautsaimniecību neietekmēs, intervijā LTV raidījumā "Rīta panorāma" sacīja premjere Laimdota Straujuma (V).

Tomēr esot skaidrs, ka no šīm sankcijām cietīs atsevišķas nozares, kuras pārtikas produktus eksportē uz Krieviju. Lai lemtu par turpmāko rīcību Straujuma pārtraukusi atvaļinājumu un piektdien tiksies ar nozaru organizācijām un ministriem.

Straujuma arī norādīja, ka iedzīvotājiem vajadzētu piedomāt pie saviem iepirkšanās paradumiem un atbalstīt pašmāju ražotājus, pērkot vietējos pārtikas produktus.

"Delfi" jau ziņoja, ka valdības ārkārtas sēdē, kas sasaukta sakarā ar Krievijas ieviestajām sankcijām, tiks ierosināts, lai šo sankciju visvairāk skartajiem Latvijas uzņēmumiem tiek piešķirtas nodokļu brīvdienas uz 12 mēnešiem.

Krievija noteikusi "pilnīgu embargo" lielākajai daļai pārtikas produktu, kas tiek importēti no Eiropas Savienības, ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu. Krievijas embargo attiecas uz liellopu gaļu, cūkgaļu, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieru, pienu un piena produktiem.

Krievijas noteikto sankciju dēļ nākamnedēļ plānota valdības ārkārtas sēde. Savukārt Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) nolēmusi pārtraukt savu atvaļinājumu un atgriezīsies darbā rīt, kad paredzēta arī tikšanās ar nozaru organizācijām, kuru biedrus varētu skart Krievijas noteiktās sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!