Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jaroslavs Streļčenoks par divu gadu darbu saņēmis C novērtējumu, kas atbilst vērtējumam “labi”, portāls “Delfi” uzzināja birojā.

Ierēdņa darbības un tās rezultātu novērtēšanas kartība nosaka, ka ierēdņu darbības un rezultātu novērtējums tiek vērtēts no „A" līdz „E" vērtējumam un saskaņā ar minētajā instrukcijā noteikto „C" vērtējums nozīmē, ka darba izpilde noris saskaņā ar prasībām attiecīgajā nozarē.

KNAB informē, ka novērtēšana veikta atbilstoši Ministru kabineta 2001.gada 13.februāra instrukcijai "Ierēdņa darbības un tās rezultātu novērtēšanas kartība" un novērtējums A ir uzskatāms par novērtējumu "teicami", novērtējums B - par "ļoti labi", novērtējums C - par "labi", novērtējums D - par "jāpilnveido", novērtējums E - par "neapmierinoši".

Jau vēstīts, ka KNAB vadītāja darbu vērtēja speciāli izveidota komisija, ko vadīja Satversmes aizsardzības biroja vadītājs Jānis Maizītis.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) trešdienas rītā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" apliecināja, ka apstiprinājis komisijas sagatavoto Streļčenoka novērtējumu, taču, aizbildinoties ar konfidencialitāti, atteicās skaidrot iemeslus, kādēļ komisija šādi novērtējusi KNAB priekšnieka darbu.

Pēc premjera teiktā, C līmeņa novērtējums neietekmē nedz amatpersonas algu, nedz kādus citus aspektus, ko ietekmētu zemāka līmeņa novērtējums.

Valsts pārvaldē strādājošos vērtē skalā no A, kas liecina par izcilību darbā, līdz E, kas kompetenci novērtē kā neatbilstošu konkrētam amatam.

Jau ziņots, ka oktobra beigās izveidota komisija, kuras uzdevums ir izvērtēt Streļčenoka darbību un tās rezultātus.

Par komisijas priekšsēdētāju iecelts SAB direktors Maizītis, bet par locekļiem - Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis, Ģenerālprokuratūras Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļas virsprokurors Ingemārs Masaļskis, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks un Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes un cilvēkresursu attīstības jautājumos Eva Upīte.

Šī komisija izveidota Streļčenoka darba kārtējai izvērtēšanai un nav saistāma ar piecu KNAB nodaļu vadītāju premjeram izteikto lūgumu veikt ārpuskārtas novērtēšanu. Darbības un tās rezultātu novērtēšana ir jāveic par katru amatpersonu, bet KNAB priekšnieku vērtē speciāla komisija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!