Foto: F64
Deputātu imunitāte nebūtu atceļama vienīgi gadījumos, ja pret politiķi vēršas par viņa politisko nostāju, uzskata Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe.

Jautājums par deputātu imunitāti kļuva aktuāls pēc Saeimas ceturtdienas lēmuma neatļaut Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) veikt kratīšanu PLL frakcijas deputāta Aināra Šlesera mājās.

Strīķe pirmdien žurnālistiem norādīja, ka arī ārvalstu eksperti un korupcijas apkarotāji jau iepriekš rekomendējuši Latvijai atcelt deputātu imunitātes normu, saglabājot to vien gadījumos, kad pret deputātu vēršas par viņa politisko nostāju un balsojumiem.

Šlesera gadījums, kad kratīšana plānota kriminālprocesa ietvaros, nav politiska vēršanas pret deputātu, tāpēc imunitāte būtu atceļama.

Strīķe norādīja, ka Latvija joprojām šīs rekomendācijas nav izpildījusi.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē nolēma neļaut KNAB veikt kratīšanu deputāta Aināra Šlesera (PLL) faktiskajā un deklarētajā dzīvesvietā. KNAB trešdien un ceturtdien veica kratīšanu īpašumos, kas pēc izmeklētāju domām, pieder par Latvijas oligarhiem dēvētajiem politiķiem - Andrim Šķēlem, Aināram Šleseram un Aivaram Lembergam. Kratīšanas veiktas 20.maijā sākts kriminālprocesa ietvaros, kurš sākts pret 11 personām, no kurām sešas ir amatpersonas.

Arī ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers pēc Saeimas deputātu balsojuma aicināja pārskatīt jautājumu par deputātu imunitāti.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!