Foto: LETA

Svētku brīvdienas Latvijā pagājušas salīdzinoši mierīgi – bez smagiem ceļu satiksmes negadījumiem, kuros būtu gājuši bojā cilvēki, trešdien Latvijas Radio atzina Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs.

Viņa vērtējumā, ir attaisnojusies policijas taktika un prevencijas plāns strādāt tā, lai vadītāji saprastu, ka nevajag braukt reibumā, ka šādas darbības nav pieļaujamas.  

Visvairāk iereibušu vadītāju - 29 - aizturēti Jāņu dienā - 24.jūnijā. Astoņiem aizturētajiem vadītājiem nav bijušas tiesības vadīt transportlīdzekli.

Lielākā daļa no brīvdienās kopumā aizturētajiem 95 autovadītājiem bijuši alkohola, bet pieci  - narkotisko vielu reibumā.

Velšs sacīja, ka no otrdien aizturētajiem vadītājiem vairāk nekā puse bijusi vairāk nekā 1,5 promiļu reibumā. To Velšs vērtēja kā ļoti bīstamu tendenci.

Kopumā brīvdienās reģistrēti 32 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietušas 42 personas, kā arī bijis viens bojā gājušais, kurš dzīvību zaudējis Dobeles novadā sestdienas vakarā. Šajā negadījumā automašīnas vadītājs nesavaldīja auto, automašīna apgāzās, cieta trīs cilvēki un bojā gāja kāds 1967.gadā dzimis vīrietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!