Foto: Shutterstock
Aizvadītajā diennaktī Dobeles novada Penkules pagastā patlaban vēl nenoskaidrots vadītājs nenovaldīja "Volvo" markas automašīnu, kā rezultātā tā nobraukusi no ceļa un apgāzusies. Negadījumā bojā gājis kāds 1967.gadā dzimis vīrietis, uzzināja Valsts policijā.

Avārija notikusi uz ceļa Pūri-Auce-Grīvaiši virzienā no Pūriem uz Auci ceļa 30 kilometrā, vadītājam neizvēloties drošu braukšanas ātrumu. Ceļa satiksmes negadījumā cietušas vēl divas personas, no kurām sieviete slimnīcā nogādāta ar vieglām traumām, bet stacionāra slimnīcā nogādāts vīrietis ar deguna kaula lūzumu un esot alkohola reibumā - 3,4 promiles.

Policija noskaidrojusi, ka visas trīs personas no auto pēc trieciena bija izlidojušas ārā, tādēļ pagaidām nav zināms, kurš bija vadītājs. Policijas darbiniekiem ir aizdomas, ka auto vadītājs bijis dzēris.

Nenoskaidrots "Audi" automašīnas vadītājs spēkratu nav novadījis arī Daugavpilī, Vaiņodes ielā. Rezultātā auto nobraucis no ceļa braucamās daļas un uzbraucis kokam. Kā negadījumā cietušie Daugavpils slimnīcā nogādāti viens 1990.gadā dzimis, bet otrs - 1980.gadā dzimis vīrietis. Vecākais vīrietis bijis alkohola reibumā. Policija patlaban skaidro, kura no abām personām vadījusi auto.

Gulbenes novada Beļavas pagastā uz autoceļa Gulbene-Zeltiņi 1991.gadā dzimis automašīnas "Mazda" vadītājs nobraucis no ceļa braucamās daļas. Vadītājs nogādāts slimnīcā.

Savukārt Rīgā, Tallinas un Lauku ielu krustojumā, nenoskaidrots vadītājs ar nenoskaidrotu automašīnu uzbraucis kādam 1973.gadā dzimušajam gājējam, kurš ar galvas sasitumu, labās kājas saišu sastiepumu un labā pleca sasitumu nogādāts Gaiļezera slimnīcā. Gājējs bijis arī alkohola reibumā. Pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas gājējs no Gaiļezera atlaists mājās.

Kāds 1967.gadā dzimis gājējs cietis arī Jelgavā, kur uz Lielās ielas ar nenoskaidrotas automašīnas vadītājs vīrietim uzbraucis virsū. Gājējs ar sistām brūcēm galvā un labā ceļa sasitumu nogādāts slimnīcā. Vīrietis negadījuma brīdī bijis alkohola reibumā.

Savukārt Rīgā, Duntes ielā, 1952.gadā dzimis automašīnas "Honda" vadītājs uzbraucis 1997.gadā dzimušam velosipēdistam. Riteņbraucējs nogādāts slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Valsts policija reģistrējusi 57 ceļu satiksmes negadījumus, no kuriem 25 notikuši Rīgā. Septiņos negadījumos bijuši cietušie. Kopumā cietušas 11 personas, tostarp trīs gājēji un velosipēdisti. desmit gadījumos policisti fiksējuši automašīnas vadīšanu alkohola reibumā vai narkotisko vielu iespaidā.

Tāpat policija noformējusi 187 protokolus par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!