Foto: PantherMedia/Scanpix
Līdz otrdienai tautas skaitītāji ir aizpildījuši skaitīšanas anketas par vairāk nekā vienu miljonu iedzīvotāju, kas ir 65% no tautas skaitītāju darba uzdevumos iekļauto personu skaita, informēja Centrālā statistikas pārvalde.

Tautas skaitīšana turpināsies līdz 31. maijam.

Vairāk nekā 70% no plānotā darba apjoma ir paveikuši tautas skaitītāji, kuri strādā 28 no 37 reģionālajiem tautas skaitīšanas vadīšanas un koordinācijas centriem (RVKC). To vidū ir Aizkraukles, Balvu, Gulbenes, Krāslavas un Preiļu RVKC. Savukārt Rīgā salīdzinoši vairāk paveikuši tautas skaitītāji, kuri strādā Vidzemes un Zemgales tautas skaitīšanas vadīšanas un koordinācijas centru vadībā.

CSP atzīst, ka tautas skaitītāju darbu kavē nepilnības dzīvojamo māju adrešu sistēmā. Skaitītāji informē, ka, veicot savu darbu, viņiem nākas apmeklēt mājokļus, kuros iekārtoti veikali, frizētavas, biroji, bet administratīvajos reģistros šie mājokļi vēl joprojām ir kā dzīvojamā fonda daļa. Mainīti ielu nosaukumi un māju numerācija, bet administratīvajos reģistros šīs izmaiņas nav veiktas.

Jau ziņots, ka 1.martā sākās tautas skaitīšana, kas ir pirmā kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā. Marta pirmajā pusē saskaitīties varēja tikai internetā, bet tautas skaitītāji pie cilvēkiem uz mājām sāka doties 17.martā. Pirmajā tautas skaitīšanas posmā elektroniski tautas skaitīšanas anketas aizpildīja vairāk nekā 650 000 iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!