Foto: F64

Maksātnespējas administratoru sistēmā būs kardinālas izmaiņas, visus šā aroda pārstāvjus virzot uz tiesu varai piederīgo sistēmu, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" solīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA).

Nozares ministrs norādīja, ka līdzīga reforma notikusi 1998.gadā ar tiesu izpildītājiem. Rasnačs pauda pārliecību, ka līdz ar administratoru iekļaušanu tiesu varai piederīgo arodu sistēmā, samazināsies administratoru ietekme uz politiķiem, kā arī politiķu ietekme uz administratoriem.

Tādējādi tiktu arī nodrošināta stingra paškontrole un pašattīrīšanās iespēja. "Tad nebūs vajadzīga iejaukšanās no malas. Pašpārvalde nodrošina rindu tīrību, "graudu atsijāšanu no pelavām" un kvalitatīvu un tiesisku darbu," sacīja nozares ministrs.

Viņš atzina, ka patlaban politiķu ietekme uz administratoriem un otrādi ir liela. Kā piemēru ietekmei Rasnačs minēja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pieejamā informācija liecina, ka trīs politiskās partijas administratoriem saņēmušas ziedojumus. "Nacionālā apvienība ir trešā pēc ziedojumu apjoma," atbildot uz jautājumu, kuras tieši partijas saņēmušas ziedojumus, sacīja ministrs. Pārējās divas partijas Rasnačs nenosauca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!