Foto: LETA
Kā iemesli ceturtdienas vakara traģēdijai, kad, sabrūkot veikala "Maxima" jumtam Rīgā, Zolitūdē, dzīvību zaudēja četri bet dažādas traumas guva vēl vairāk nekā 20 cilvēki, medijos izskanējuši divi – sprādziens vai apzaļumošanai nepieciešamo materiālu radītā pārslodze atsevišķās vietās uz ēkas jumta.

Medijos kā viens no varbūtējiem traģēdijas iemesliem bijis apkures katla sprādziens, ko nav izturējušas konstrukcijas. Vairāki aculiecinieki dzirdējuši sprādzienam līdzīgas skaņas, taču pierādījumu, kas tas bijis sprādziens neesot.

Iespējams, par sprādziena troksni aculiecinieki noturējuši spiediena vilni, kas izsitis veikala logus, LTV pieļāvuši eksperti.

Kā otrs iespējamais traģēdijas iemesls tiek minēts ēkas jumta apzaļumošanai nepieciešamo materiālu radītā pārslodze atsevišķās vietās.

Tomēr tiek noliegts, ka tieši jumta apzaļumošana varētu būt jumta sabrukšanas iemesls, jo veikals jau ir ekspluatēts divus gadus un divas ziemas uz šī jumta bija bieza sniega kārta, kas kopā ar uz jumta esošo oļu kārtu radīja vismaz pusotru līdz divas reizes lielāku noslodzi nekā to radītu projektā paredzētais apzaļumotais jumts.

Notikušā iemeslus policija izmeklēs kriminālprocesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!