Foto: F64
Telekompānija TV3 un "Lattelecom" pirmdien parakstījusi līgumu par TV3 raidīšanu virszemes ciparu apraidē no šī gada 1.jūnija, informē uzņēmumi.

Līgums būs spēkā līdz 2013. gada beigām. Puses vienojušās nesniegt turpmākus komentārus, pausts abu uzņēmumu paziņojumā medijiem.

"TV3 Latvia" arī informēja, ka jau pēc darba dienas beigām saņēma "Latvijas radio un televīzijas centra" (LVRTC) pakalpojuma piedāvājumu analogajai apraidei.

TV3 ģenerāldirektore Baiba Zūzena norāda, ka "pirmdien dažas stundas pirms paziņotās atslēgšanas LVRTC pieprasa četrkārt paaugstinātu maksu par apraidi un izvirza neadekvātas papildus prasības. TV3 diemžēl vairs nav iespēju ietekmēt ieplānoto atslēgšanu." TV3 vairs nebūs skatāma analogajā apraidē

Jau vēstīts, ka iepriekš TV3 solīja turpināt raidīt analogajā apraidē. Vēl pagājušajā nedēļā telekompānija paziņoja, ka piekrīt LVRTC jaunajiem tarifiem apraidei analogajā formātā un tāpēc paliks šajā apraidē arī pēc 1.jūnija. Tiesa, LVRTC par šādu paziņojumu pauda izbrīnu un uzsver, ka tam nav nekāda juridiska pamatojuma.

TV3 norādīja, ka saskaņā ar valdības noteikumiem LVRTC jānodrošina analogā apraide līdz nākamā gada 1.decembrim, "tādējādi patlaban nav juridisku šķēršļu analogās apraides turpināšanai".

Savukārt LVRTC pauda izbrīnu par TV3 paziņojumu, "kurā tā maldina sabiedrību par to, ka paliks analogajā apraidē arī pēc 1. jūnija, lai arī joprojām šim apgalvojumam nav nekāda juridiska pamata".

Līgumattiecības ar TV3 ir spēkā līdz 31. maijam, bet vienošanās par jauna līguma redakciju līdz šim nav panākta, jo TV3 mēnešiem ilgi vilcinājās un nedeva atbildi par LVRTC izteikto jauno tarifu piedāvājumu.

Jau ziņots, ka pāreju no analogās uz virszemes ciparu TV apraidi Latvijā realizē uzņēmums "Lattelecom" sadarbībā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC), kurš ir šī projekta partneris infrastruktūras nodrošināšanā. Sākotnēji pāreju uz digitālo TV bija plānots realizēt līdz 2011.gada 1.decembrim, taču pērnā gada nogalē nolemts pāreju īstenot daudz īsākā laikā - jau šogad.

LTV7 pilnībā pārgāja uz ciparu apraidi no 1.marta. Savukārt LTV 1 un LNT pārtrauca analogo apraidi no 1.aprīļa, bet ārpus Rīgas reģiona LTV1 vēl skatāms analogajā apraidē līdz 1.jūnijam. Jaunajā ciparu formātā bez maksas varēs skatīties LTV1, LTV7, TV5 un LNT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!