Foto: F64

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) pēc incidenta, kad Pašvaldības policisti ābolus, sēnes un ziedus uz ielas tirgojošām tantiņām izrakstīja sodus un konfiscēja produktus, pavēstīja, ka ir vīlies galvaspilsētas likumsargos.

Sociālajā vietnē "Facebook" Ušakovs piektdien ir ierakstījis: "Es šodien esmu ļoti vīlies pašvaldības policijas darbā." Mērs norāda, ka pirmdien cer saņemt oficiālu paskaidrojumu par notikušo un tad domās, ko darīt tālāk.

"Bet jau tagad varu pateikt - man tas nav pieņemami. Attiecīga būs arī mana tālākā reakcija," sociālajā vietnē raksta Rīgas mērs. Viņš arī izteicis pateicību cilvēkam, kurš notikušo ir fiksējis.

Portāls "Delfi" jau rakstīja par kāda aculiecinieka novērojumu, kad Iļģuciemā pieci Pašvaldības policisti noformēja protokolus sirmgalvēm, kuras tur tirgoja ābolus, sēnes un ziedus.

Policijā portālam "Delfi" paskaidroja, ka 18.septembra reids pie veikala Rīgā, Lidoņu ielā īstenots "profilaktiskos nolūkos". Pašvaldības policija rīkojusies, uzklausot atkārtotas teritorijas zemes īpašnieka, kā arī citu tirgotāju, kuri ievēro likuma normas, sūdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!