Foto: F64
Uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja krēslu pretendē 13 cilvēki, starp tiem KNAB darbinieki Lienīte Šikore, Jaroslavs Streļčenoks un Ilze Jurča, advokāts Armands Stumbergs, vairāku valsts un pašvaldību iestāžu amatpersonas, kā arī uzņēmēji un juristi, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejā.

Šikore pašlaik ir biroja Izmeklēšanas nodaļas vadītāja, Jurča vada Valsts amatpersonu interešu konflikta novēršanas nodaļu, bet Streļčenoks ir Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieks.

Uz vakanto vietu pieteicies arī Rīgas Domes Informācijas tehnoloģiju centra Informācijas tehnoloģiju drošības administrators Gunārs Bērziņš, Juridiskās koledžas pasniedzēja Ruta Mekša, "Musa international" detektīvaģentūras vadītājs, jurists Gunārs Cāzers un Tieslietu ministrijas Juridiskā departamenta Tiesvedības nodaļas juriskonsults Kristaps Sautiņš.

Uz KNAB šefa krēslu pretendē arī advokāts Armands Stumbergs, uzņēmējs Jānis Uzulēns, bijušais Satiksmes ministrijas Valsts īpašuma uzraudzības nodaļas vadītājs, šobrīd bez darba esošais Aivars Bauers, kā arī nodibinājuma "Augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanas centrs" (AIKNC) un Izglītības kvalitātes valsts dienesta eksperts Vladislavs Bautris.

Kā izskanējis jau iepriekš, biroju vadīt tīko arī bijušais muitas šefs, tagad SIA "Biznesa un juridiskā prakse" īpašnieks Kalvis Vītoliņš un bijušais iekšlietu ministrs, pašlaik SIA "Pireja" juridiskais pārstāvis un SIA "Park&fly easy" valdes priekšsēdētājs Māris Gulbis.

Atbilstoši konkursa nolikumam, piecu darbdienu laikā darbu uzsāks pretendentu vērtēšanas komisija, kas konkursa pirmajā kārtā vērtēs kandidātu atbilstību konkursa formālajiem kritērijiem. Komisijai līdz 18.oktobrim jāpieņem lēmumu par to, kuri pretendenti izvirzāmi konkursa otrajai kārtai.

Konkursa otrajā kārtā padziļināti vērtēs kandidātu pieredzi un kompetenci. Kandidātu, kuram komisijas locekļi būs piešķīruši augstāko punktu skaitu, komisija ieteiks virzīt uz Ministru kabinetu apstiprināšanai, savukārt Ministru kabinets lems par komisijas izvirzītā pretendenta ieteikšanu apstiprināšanai Saeimā.

Jau vēstīts, ka konkurss uz KNAB priekšnieka amatu izsludināts 18.augustā. KNAB šefa krēsls ir vakants kopš Saeima jūnija vidū atbrīvoja Normundu Vilnīti no šī amata. Ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadītā komisija, kas izvērtēja Vilnīša atbilstību amatam, iepriekš bija secinājusi, ka ir pamats KNAB šefu atbrīvot, jo Vilnītis sistemātiski pieļāvis likumpārkāpumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!