Foto: AP/Scanpix

Latvijas iedzīvotājiem, kuri nolems pievienoties Ukrainā karojošajiem prokrieviskajiem kaujiniekiem, draudēs bargi sodi, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" trešdien, 3.septembrī, sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V ).

Drošības iestādes jau ierosinājušas kriminālprocesus par trijiem Latvijas pilsoņiem, kuri devušies karot uz Ukrainu un par saviem piedzīvojumiem nemieru plosītajā valstī stāsts tīmeklī izplatītos video.

Ministrs sacīja, ka Latvijas valdība un Eiropas Savienība strādā pie tā, lai atzītu šīs organizācijas par teroristiskām. "Dalība šādās organizācijās pielīdzināma terorismam, sods par to var būt pat mūža ieslodzījums, un tas ir jāapzinās tiem, kas piedzīvojuma dēļ vai kā algotņi cer nopelnīt naudu tādā veidā," sacīja Kozlovskis.

Par iesaistīšanos teroristiskajos grupējumos Ukrainā sods Latvijā var būt līdz astoņiem gadiem cietumā, intervijā sacīja ministrs. Kozlovskis gan atzina, ka bez Ukrainas atbalsta izmeklēt Latvijas iedzīvotāju darbības šajā valstī nebūtu iespējams. Ministrs gan pārliecināts, ka prokrieviskajiem kaujiniekiem pievienojušos cilvēkus izdosies nosēdināt uz apsūdzēto sola.

"Tie ir ļoti nopietni panti, domāju, ka tas ir laika jautājums, kad šādas personas sēdīsies uz apsūdzēto sola," intervijā sacīja ministrs. Kozlovskis sacīja, ka, viņaprāt, šiem cilvēkiem būtu jāsaņem maksimālais sods, kāds ir par šādiem noziegumiem, taču tas būs tiesas kompetencē.

Drošības policijas mājaslapā arī ir ievietots telefona numurs, pa kuru iedzīvotāji var zvanīt un ziņot par Ukrainā karojošajiem Latvijas pilsoņiem, sacīja ministrs.

Jau vēstīja, ka Drošības policija (DP) Rīgas mikrorajonā Imantā pārtraukusi ziedojumus vākšanu Donbasa separātistiem. Savukārt nesen internetā tika izplatīts video, kur Latvijas iedzīvotāji stāsta, ka devušies karot uz Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!