Foto: F64
Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) atbilstoši kompetencei ir uzsācis pārbaudi saistībā ar masu medijos izskanējušo informāciju par prokrieviskajām aktivitātēm Krāslavas novada izglītības iestādēs, kā arī uzsācis Rīgas 40.vidusskolas konkrētā pedagoga normatīvajos aktos noteikto pedagoga pienākumu un profesionālās ētikas normu ievērošanas pārbaudi, portālu "Delfi" informē IKVD.

Uzsākta pārbaude Rīgas 40.vidusskolas skolotājas rīcības atbilstību pedagoga pienākumiem un profesionālās ētikas normām, komunicējot sociālajā tīklā "Facebook".

Papildus šajā mācību gadā plānotajā Rīgas 40.vidusskolas akreditācijas procesā ekspertu komisija, kuras sastāvā būs izglītības jomas speciālisti – citu skolu direktori un Kvalitātes dienesta pārstāvji – detalizēti vērtēs šis skolas mācību un audzināšanas darba organizāciju un kvalitāti.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz LTV raidījumu "Panorāma", jau ziņoja, ka Drošības policija (DP) sākusi pārbaudi, lai noskaidrotu vai nav noticis Krimināllikuma pārkāpums, izveidojot un publicējot sociālajos tīklos attēlu, kurā sarkanbaltsarkanas krāsas simbolu nēsāšana laika posmā no 11.novembra līdz 18.novembrim nodēvēta par sērgu.

Uz sociālajos tīklos izplatītā attēla krievu valodā bija rakstīts: "Nēsātāji, atceraties par personīgo higiēnu! Sērgas izplatība no 11. līdz 18.novembrim!"

Neoficiāli tiek pieļauts, ka plakāta izveidotājs un izplatītājs varētu būt kāds pagaidām neidentificēts grupējums ar nosaukumu "Sociālistiskā jaunatne", kā arī ar partiju "Par dzimto valodu!" saistīti cilvēki.

Īpašu sašutumu izraisījis fakts, ka to vidū, kuri pielikuši attēlam atzīmi "patīk" jeb "like", ir Rīgas 40. vidusskolas skolotāja Tatjana Arseņjeva. Pati skolotāja gan saka, ka tā esot bijusi tikai kļūda un neesot sapratusi attēla jēgu.

Vienlaikus IKVD uzsācis pārbaudi Krāslavas novada izglītības iestādēs saistībā ar izskanējušo informāciju par prokrieviskajām aktivitātēm. Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks IKVD norādīja, ka masu medijos izskanējusī informācija ir pārspīlēta un viņa rīcībā nav informācijas par Krāslavas novada izglītības iestādēm, kurās būtu notikušas minētās aktivitātes.

To apliecināja arī Krāslavas novada Izglītības pārvaldes vadītāja Lidija Platonova, viņa skaidroja, ka šobrīd arī viņas rīcībā nav informācijas par Krāslavas novada izglītības iestādēm, kurās būtu plānotas vai ir notikušas šādas aktivitātes.

Tādēļ Kvalitātes dienests visām Krāslavas novada izglītības iestādēm lūgs sniegt informāciju par izglītības iestādēs plānotajiem vai notikušajiem pasākumiem un to atbilstību valsts izglītības standartiem, īstenotajām izglītības programmām, izglītības iestādes darbības mērķim un uzdevumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!