Foto: Latvijas armija
Valdība otrdien, 2. augustā, lems par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pārstāvju piedalīšanos miera uzturēšanās un atbalsta operācijā "Agile Spirit" Gruzijā, liecina Ministru kabineta (MK) darba kārtībā.

No šā gada 1. septembra līdz 13. septembrim Gruzijā norisināsies miera uzturēšanas un atbalsta operācija jeb militārās mācības "Agile Spirit".

Daudznacionālajās militārajās mācībās "Agile Spirit" piedalīsies NATO un "Partnerattiecības - mieram" dalībvalstu militārās vienības no Latvijas, ASV, Gruzijas, Rumānijas un Bulgārijas, lai pilnveidotu reģionālo stabilitāti un drošību, nostiprinātu partneru kapacitāti un veicinātu uzticību, uzlabojot sadarbību starp NATO dalībvalstu un "Partnerattiecības - mieram" dalībvalstu bruņotajiem spēkiem.

Nacionālie bruņotie spēki plāno piedalīties mācībās "Agile Spirit" no 2016. gada 1. septembra līdz 13. septembrim ar mērķi pilnveidot štābu virsnieku spējas plānot un vadīt kaujas atbalsta elementus dažādos operāciju veidos, pilnveidot bruņoto spēku sadarbspēju, apmācīt modelēšanas sistēmu operatorus (Simulation Systems Operator Training), veikt komunikācijas un informācijas plūsmas vingrinājumus (Communications and Information Flow Exercise), iesaistoties civilās un militārās darbības plānošanā, taktisko operāciju centra darbībā un integrācijā, uguns un manevru sinhronizācijā, komunikācijā utt.

Mācības ļaus pilnveidot NATO un valstu, kas piedalās programmā "Partnerattiecības - mieram" savstarpējo sadarbību, sekmēt reģionālo drošību, uzlabot NATO reaģēšanas spēku spējas un kapacitāti.

Gruzija nav Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalsts, bet piedalās programmā "Partnerattiecības – mieram".

Saskaņā ar likuma "Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās" 9. panta trešo daļu lēmumu par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību un ārvalstu bruņoto spēku piedalīšanos kopējās militārajās mācībās ārvalstīs, kuras nav Ziemeļatlantijas līguma organizācijas vai Eiropas Savienības dalībvalstis, pieņem Ministru kabinets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!