Valdība otrdien akceptēja astoņu sporta skolu likvidāciju, tām paredzēto finansējumu pārdalot sporta veidu federācijām.

Valdības lēmums nozīmē, ka savu darbību varēs turpināt Murjāņu sporta ģimnāzija, kurai pievienos Specializēto airēšanas sporta skolu un Latvijas bērnu un jaunatnes kamaniņu sporta skolu, bet pārējās sporta mācību iestādes tiks likvidētas.

Lai nodrošinātu turpmāku treniņu un mācību procesu pārējos sporta veidos, Izglītības un zinātnes ministrija slēgs trīspusējus līgumus ar biedrību "Latvijas Sporta federāciju padome" un attiecīgo sporta federāciju, paredzot finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta speciālistu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām.

Valdība arī nolēma sporta skolu rīcībā esošo nekustamo un kustamo mantu nodot Murjāņu sporta skolai vai IZM, savukārt Lietišķo sporta veidu centra "Kleisti" kustamā manta – zirgi - ar 2010.gada 1.janvāri jānodod Murjāņu sporta ģimnāzijai, paredz MK lēmuma projekts. Tiesa, IZM valsts sekretārs Mareks Gruškevičs valdības sēdē norādīja, ka Kleistu zirgi nonāks abu ar jāšanas sportu saistīto federāciju - Latvijas Jātnieku federācijas un Latvijas Modernās pieccīņas federācijas - rīcībā. Savukārt Kleistu nekustamais īpašums būs ministrijas pārziņā un par tā turpmāku izmantošanu būs jālemj valdībai.

Jau vēstīts, ka sākotnēji sporta skolas bija plānots apvienot vienotā aģentūrā - Valsts sporta centrā (VSC), taču vēlāk, konsultējoties ar sociālajiem partneriem, IZM nolēma sporta skolas likvidēt, saglabājot tikai Murjāņu sporta ģimnāziju, bet VSC uzturēšanai plānotos 400 885 latus, novirzīt sporta federācijām, lai tās nodrošinātu treniņu procesu un atalgojumu treneriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!