Foto: LETA

Piektdien, 28. oktobrī, Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš informēs par pirmās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka konkursa kārtas rezultātiem, portālu “Delfi” informēja Valsts kancelejas preses pārstāve Lita Juberte-Krūmiņa.

Komisijas sēdes sākums būs pulksten 9:00 Valsts kancelejas bibliotēkā 4. stāvā, bet pēc sēdes Valsts kancelejas direktors sniegs savu komentāri un atbildēs uz mediju jautājumiem.

Jau ziņots, ka uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu pieteikušies 10 kandidāti.

19. septembrī KNAB priekšnieka amata konkursa komisija sanāca uz atlases pirmās kārtas sēdi. Uz atlases otro kārtas sēdi komisija sanāks 28. oktobrī, liecināja Ministru kabineta (MK) mājaslapā publicētā informācija.

Savukārt 1. novembrī tiks publicēta informācija par pretendentiem, kurus konkursa komisija virza dalībai konkursa otrajā kārtā.

Aģentūrai LETA pagaidām zināmi četri pretendenti, kuri pieteikušies uz KNAB priekšnieka amatu, - pašreizējais KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, bijušais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš, eksministrs Māris Gulbis un Latvijas Juristu apvienības vadītājs Rihards Bunka. Neoficiāli arī zināms, ka KNAB priekšnieka amata kandidātu vidū ir arī bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītājs Kristaps Zakulis un policijas Iekšējās drošības biroja darbinieks Iļja Boronovskis

Streļčenoka pilnvaras šajā amatā beigsies 17.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!