Foto: LETA

Valsts kontrole uzlabojusi savu sadarbību ar Ģenerālprokuratūru un Valsts policiju un plāno piedāvāt savu palīdzību un zināšanas ar mērķi uzlabot ekonomisko noziegumu izmeklēšanu, intervijā Latvijas Televīzijas rīta raidījumam "Rīta Panorāma" piektdien, 19.decembrī, sacīja Valsts kontroles vadītāja Elita Krūmiņa.

Viņa norādīja, ka tiesībsargājošās iestādes bija izteikušas vēlmi, lai Valsts kontrole jau revīzijas laikā nosaka iespējamās atbildīgās personas un pieņemt no tām paskaidrojumus. Tāpat Ģenerālprokuratūra izteikusi vēlmi Valsts kontrolei, veicot revīzijas, ziņojumos jau vērst uzmanību uz iespējamo konkrēto noziedzīgo nodarījumu, ne tikai personām.

Runājot par konkrētām lietām, piemēram, Rīgas brīvostu un tās revīziju Krūmiņa norādīja, ka ekonomisko noziegumu lietu izmeklēšana nenotiek ātri. Pārsvarā vairums lietās izmeklēšana joprojām turpinās, bet Valsts kontrolei svarīgākais ir procesu ierosināšana.

Arī kopumā Krūmiņa norādīja, ka "izmeklēšanas procesi nenotiek diezgan ātri". "Tie velkas ilgi. Valstij tas jārisina konceptuāli. Jādomā par Valsts policijas kompetenci ekonomisko noziegumu izmeklēšanā," sacīja Valsts kontroliere. Vienlaikus viņa atzina, ka turpmākie Valsts kontroles sadarbības plāni ar Valsts policiju paredz piedāvāt policijas darbiniekiem savu palīdzību zināšanu veidā, apmeklējot Valsts policijas reģionālās struktūrvienības ar ekonomiskajām zināšanām palīdzot izmeklēšanas procesos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!