Foto: AFP/Scanpix
Valdība otrdien atbalstīja 841 890 latu piešķiršanu Valsts robežsardzei, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar divu vairāk nekā 30 gadus vecu "Agusta Bell 206B" tipa helikopteru un to rezerves daļu komplektu iegādi.

Līdzekļi piešķirti no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem". Iepriekš Iekšlietu ministrija (IeM) helikopteru iegādei valdībā gan lūdza piešķirt 1 028 976 latus, bet nu šī summa samazināta, jo valsts iepirkts mazāk lidaparātu detaļu.

IeM skaidro, ka patlaban robežsardzes Aviācijas pārvaldes rīcībā ir trīs helikopteri - viens 1971.izlaiduma gada viendzinēja "Agusta Bell 206B", kas 2002.gadā tika saņemts dāvinājumā no Somijas Robežsardzes un kura atlikušais darba mūžs vairs nepavisam nav ilgs, kā arī divi divdzinēju "Agusta 109E Power".

Somijas Robežsardze Latvijas kolēģiem ir gatava pārdot 1974. un 1980.izlaiduma gada viendzinēja "Agusta Bell 206B" helikopterus. Viens no tiem gaisā pavadījis 15 201 stundu, bet otrs - 13 351 stundu. Robežsardzes ieskatā, šie helikopteri Latvijā varētu kalpot vēl 10-15 gadus.

Robežsardze helikopterus izmanto valsts robežas, pierobežas joslas un pierobežas režīma kontrolei, valsts robežas jūrā, teritoriālās jūras un iekšējo ūdeņu uzraudzībai, robežpārkāpēju meklēšanai, vajāšanai, aizturēšanai un pārvietošanai, atzīmē IeM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!