Foto: F64

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) plāno noslēgt līgumu ar žurnālista Sandija Semjonova uzņēmumu "SKUBA films", kas uzņems dokumentālu filmu par rīcības plānā Latgales reģiona izaugsmei 2012.-2013.gadam paredzēto pasākumu izpildi.

Ministrija gan nebija izsludinājusi publisku iepirkuma konkursu par filmas uzņemšanu. Ministrija skaidro, ka publisks konkurss nebija jārīko, jo iepirkuma summa ir lielāka par 3000 latiem, bet mazāka par 20 000 latu.

Piedāvājums piedalīties konkursā izsūtīts trim potenciālajiem pretendentiem - Semjonova "SKUBA films", žurnālista Dāvja Ernštreita SIA "Sports da Vision" un režisora Jāņa Orbidāna SIA "DVE". Par iepirkuma uzvarētāju konkursa komisija atzina "SKUBA films", kas šo filmu uzņems par 8180 latiem.

Konkursa prasības bija profesionāla pieredze iepriekšējo trīs gadu laikā līdzīgu informatīvu vai izglītojošo video materiālu sagatavošanā. Pretendentiem bija jānorāda vismaz viena pozitīva atsauksme no institūcijas vai organizācijas, kuras uzdevumā sagatavots video materiāls, savukārt režisoram bija jābūt vismaz trīs iepriekšējo gadu profesionālajai pieredzei dažādu informatīvu vai izglītojošu video materiālu režijā, kā arī nepieciešama vismaz viena pozitīva atsauksme par video materiāla režiju.

Rīcības plāns Latgales izaugsmei, kuru pērn jūnijā apstiprināja valdībā, paredz dažādus pasākumus Latgales reģiona attīstības veicināšanai un uzņēmējdarbībai piemērotas vides attīstīšanai.

VARAM informācija liecina, ka pagājušajā gadā kopējais izmaksātais finansējums visu plāna aktivitāšu īstenošanai ir 9,26 miljoni latu. Šie līdzekļi ir izmantoti, lai izveidotu Latgales uzņēmējdarbības centru, ir uzņemta filma par Latgali "Latgale. Trīs stāsti", notika jauniešu mācības, kuru rezultātā izstrādāti biznesa plāni un daži jaunieši sāka savu uzņēmējdarbību. Tāpat pagājušajā gadā piesaistīts papildus Eiropas Savienības fondu finansējums 33,37 miljonu latu apmērā Latgales plānošanas perioda pašvaldībām, lai varētu īstenot uzņēmējdarbību veicinošus projektus.


Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!