Foto: F64

Pārdomātas investīcijas reģionos rada gan plaša patēriņa, gan arī nišas produktus ar papildu pievienoto vērtību, otrdien reģionālās vizītes laikā Bauskā sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Viesojoties Bauskā, pārliecinājos, ka augstas pievienotās vērtības produktus var radīt ne tikai lielajās pilsētās. Latvijas uzņēmēji mūsu valsts novados, pārdomāti investējot, rada gan plaša patēriņa, gan arī nišas produktus ar papildu pievienoto vērtību," par Vējoņa pausto informēja prezidenta preses padomnieks Jānis Siksnis.

Vizītes laikā Valsts prezidents tikās ar Bauskas novada domes priekšsēdētāju Raiti Ābelnieku (VL-TB/LNNK), domes deputātiem un pašvaldības administrācijas pārstāvjiem. "Viens no aspektiem, lai novados piesaistītu investīcijas, ir pašvaldības spēja izveidot un attīstīt uzņēmējdarbībai nepieciešamo infrastruktūru. Tikai tad, ja būs ceļi un nepieciešamās komunikācijas, uzņēmējiem būs motivācija ieguldīt savus līdzekļus darba vietu radīšanā," pēc tikšanās atzina Vējonis.

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja Bauskas pašvaldības sākto darbu pie jauno uzņēmēju izaugsmes. Novada sāktais biznesa bibliotēkas projekts apliecina, ka pašvaldība ne tikai apzinās uzņēmējdarbības nozīmi, bet arī investē jaunās uzņēmēju paaudzes izglītošanā, norādīja valsts augstākā amatpersona.

Tikšanās laikā ar Bauskas novada uzņēmējiem Valsts prezidents uzklausīja uzņēmēju viedokli par īstenotajām izmaiņām nodokļu politikā. Vējonis un uzņēmēji bija vienisprātis, ka Latvijas ekonomikas attīstībai svarīgs ilgtermiņa redzējums un prognozējamība nodokļu politikas jomā, informēja Siksnis.

Valsts prezidents kopā ar kundzi Ivetu Vējoni iepazinās ar piena pārstrādes uzņēmumu SIA "Baltic Dairy Board", kas ražo piena proteīna pulveri un ir viens no lielākajiem un straujāk augošajiem Bauskas novada uzņēmumiem. 2015.gadā uzņēmums atvēra jaunu sūkalu un piena olbaltumvielu un augstas pievienotās vērtības produktu rūpnīcu Bauskā, kas ir viena no lielākajām sūkalu un piena olbaltumvielu ražotājām Ziemeļeiropā, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Prezidents ar kundzi arī apmeklēja atpūtas kompleksu "Miķelis", kas pieder Latvijas lielākajam lauksaimniecības uzņēmumam SIA "Uzvara lauks", kura pamatnodarbošanās saistīta ar graudkopību ar vairāk nekā 6000 hektāru apsaimniekojamās platības. Uzņēmums iegūto peļņu investē viesmīlības biznesa attīstībā, radot iespēju atpūtas kompleksā apskatīt zemnieku sētu, kur izvietota īpaša seno darbarīku kolekcija, kā arī atrodas visplašākā privātā retro auto kolekcija Baltijā.

Valsts prezidents arī apmeklēja Mūsas trasi, kas atsākusi darbu pēc vairāku gadu pārtraukuma. 2016.gadā, piesaistot zviedru uzņēmēju kapitālu, to izdevies atjaunot un pašlaik tiek veidota par autosporta piedzīvojumu parku profesionāļiem un entuziastiem, pieaugušajiem un bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!