Foto: Valsts kanceleja
Ņemot vērā to, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš vēl nav paudis savu viedokli par "Vienotības" piedāvāto Ministru prezidenta amata kandidātu Arti Pabriku, pagaidām pāragri runāt par citiem variantiem, tostarp "Vienotības" līdzdalību bezpartejiska premjera vadītā valdībā.

To otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis, atgādinot, ka Bērziņš savu lēmumu paziņos trešdien.

"Ir iespējami dažādi risinājumi, bet, kas attiecas uz "Vienotību", mēs esam izvirzījuši savu kandidātu un gaidām prezidenta reakciju," teica Dombrovskis.

"Delfi" jau vēstīja, ka otrdien prezidents tikās ar "Saskaņas centra" pārstāvjiem, kas sarunās esot piedāvājuši valdības veidošanu uzticēt bezpartejiskam kandidātam, kā arī "Vienotības" politiķiem, kas premjera amatam piedāvā nominēt aizsardzības ministru Arti Pabriku. 

Pēdējie otrdien ar prezidentu konsultējās Nacionālās Apvienības politiķi, kam sarunas laikā esot radies iespaids, ka prezidents neizskata Pabrika kandidatūru premjera amatam.

Trešdien Bērziņam plānotas tikšanās ar Reformu partijas un Zaļo un zemnieku savienības politiķiem, kā arī ar demisionējušo premjeru Dombrovski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!