Ventspilī iecienītais izklaides kuģītis "Hercogs Jēkabs" šogad pa ostas akvatoriju izvizinājis rekordlielu ekskursantu skaitu - 65 000 cilvēku, BNS informēja Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieks Guntis Tīrmanis. Tas ir par 38 000 ekskursantu jeb 132% vairāk nekā pagājušajā gadā.
No visiem pasažieriem 29 000 pirkuši biļetes, bet pārējie ekskursijās devušies sponsorētos braucienos. Tie bijuši dažādu festivālu un mākslas pasākumu dalībnieki, kā arī ostas pārvaldes un pilsētas domes viesi un sadarbības partneri.

Kuģītis "Hercogs Jēkabs" ekskursiju braucienos dodas jau septiņus gadus. Pirmajā pilnajā sezonā 1996. gadā braucienā pa ostu devušies 12 000 cilvēku un vēlāk to skaits pieaudzis ar katru gadu. Pagājušajā gadā ar kuģīti izbraukuši 28 000 cilvēku.

Jau vēstīts, ka "Hercogs Jēkabs" katru dienu dodas sešos braucienos. Vienas ekskursijas ilgums ir 50 minūtes. Kuģītis, kurā ir 167 pasažieru vietas, ir uzbūvēts Nīderlandē pēc Ventspils ostas pārvaldes pasūtījuma. Uz Ventspili to atgādāja 1995. gada jūlijā un jau augustā tas sāka kursēt. Ekskursiju sezona ir no 1.maija līdz 1.novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!