Foto: DELFI

Valsts ieņēmumu dienests (VID) tuvākajā laikā kā nākamo jomu, kurā veiks operatīvās un kontroles pārbaudes, izvēlējusies lietoto automašīnu nozari, trešdien Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja dienesta priekšniece Ināra Pētersone.

Viņa atzina, ka VID rīcībā patlaban nav datu vai aplēšu skaitļos par ēnu ekonomikas apmēriem šajā nozarē, taču norādīja, ka VID novērojumi un sadarbība ar nozares asociāciju liecinot, ka lietoto automašīnu tirdzniecībā ēnu ekonomika "ir milzīga".

Savukārt saistībā ar iepriekš "kratīto" sabiedriskās ēdināšanas nozari, Pētersone raidījumam norādīja, ka VID Finanšu policija pēc apjomīgajām pārbaudēm sākusi 14 kriminālprocesus par iejaukšanos kases aparātu darbībā.

Konkrētus uzņēmumus Pētersone nosaukt nevarēja, jo to neparedz likums, taču viņa apstiprināja, ka tie ir gan "ķēžu restorāni, gan populāri ēdināšanas uzņēmumi". Piemēram, viesnīcām ir nodokļu nemaksāšana arī ir viens no likumpārkāpumiem, taču nav sastopams tik lielos apmēros kā sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!