Lai aktualizētu Rīgas velobraucēju kustību un tās priekšrocības, kā arī atgādinātu par velobraucējiem svarīgiem jautājumiem, vairāki entuziasti izveidojuši savdabīgu projektu.

Projektā tika izveidotas četras bambusa automašīnas ar nosaukumu "Bambuco". Vienas mašīnas izgatavošanai tika izmantotas gandrīz 40 bambusa nūjas un vienas mašīnas svars bija ap 14 kilogramiem. Pēc akcijas "Bambuco" tika novietoti dažādās Rīgas ielās, lai simbolizētu garāmgājējiem un autovadītājiem par to, cik nelietderīgi tiek tērēta vieta mašīnu novietošanai un no šiem kvadrātmetriem netiek gūts nekāds labums sabiedrībai.

22.septembris ir starptautiskā "Diena bez auto". Tā ir diena, kad cilvēki tiek aicināti pārvietoties gudrāk - katrai dzīves situācijai izvēlēties atbilstošāko pārvietošanās veidu, bet nevis vienmēr un visur braukt ar mašīnu. Ir daļa cilvēku, kuri apzinās to, ka tas ir truli, tā ir bezspēcības sajūta sēdēt mašīnā un zaudēt laiku no savas dzīves, no savas veselības, no sava darba, savas un citu naudas. Cilvēks rada vidi un vide veido cilvēku. Tā ir mūsu izvēle, kādu mēs radam Rīgu - sēdošu, mazkustīgu, slimīgu, nīgru, lēnu un putekļaini smakojošu, nedraudzīgu vai arī aktīvu, dzīvespriecīgu, zaļu un plaukstošu, uzver velobraucēji.

Lai viens cilvēks pārvietotos automašīnā, tam apkārt ir norobežota telpa vismaz 7- 8 kvadrātmetru platībā. Šādi norobežoti cilvēki pārvietojas pa pilsētu, tiem ir vajadzīgas milzīgas teritorijas, jo savādāk tie nespēj. Šī video mērķis ir likt kritiski paskatīties uz mūsu kopīgo telpu. Cilvēkiem ir jāpieiet kritiski tam kā tiek izniekots laiks, bojāta veselība, mazināta darba produktivitāte un nelietderīgi izmantota mūsu visu kopīgā Rīga, norāda velo aktīvisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!