Foto: LETA

Nākamgad galvaspilsētā velojoslas būs arī uz tiltiem un Brīvības ielas posmā, kur šobrīd to nav, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Ušakovs atzina, ka lēmums pilsētā izveidot velojoslas ir nepopulārs, taču viņš uzsvēra: "Mēs vairs nevaram nezīmēt šīs joslas, jo velosipēdistu skaits ik gadu aug par 25%". Plānots, ka nākamgad veloceliņi būs perpendikulāri tām ielām, kur velojoslas izveidotas šogad, kā arī uz tiltiem.

Rīgas mērs uzsvēra, ka velosipēdu braukšana pa trotuāriem ir bīstama gājējiem, taču braukt pa ielu velosipēdisti arī šobrīd droši nevar. "Mums galvenais ir noņemt velosipēdistus no ietvēm, tas ir drošāk no Eiropas pieredzes, jo varbūtība, ka būs sadursme ar mašīnām, ir mazāka," intervijā sacīja galvaspilsētas mērs.

Ušakovs uzskata, ka cilvēki ar jaunajām velobraucēju joslām apradīs divu, triju mēnešu laikā. "Šis ir nepopulārs lēmums. Par to nav nekādu šaubu," raidījumā sacīja Ušakovs. "Ir velojoslas un tas nozīmē, ka tās tiks intensīvi izmantotas," sacīja Ušakovs, noraidot pārmetumus, ka pa tām velobraucēji nebrauc. Ušakovs sacīja, ka velobraukšana ir "trednīga" lieta un tā kļūs arvien populārāka, kā arī pārvietošanās ar divriteni ir videi draudzīgāka.

Ziemā velojoslas Rīgas mērs sola tīrīt, taču pieļauj, ka ziemas mēnešos velosipēdistu pilsētā būs mazāk.

Jau vēstīts, ka uz Lāčplēša, Dzirnavu un Elizabetes ielām ir uzzīmētas velojoslas. Ar šo jaunievedumu lielu neapmierinātību pauduši iedzīvotāji, sūkstoties, ka autobraucējiem nu pilsētā ir vēl mazāk vietas, jo tiem atņemta viena josla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!