Valsts kontrolieris Raits Černajs uzskata, ka viena no amatpersonām, kas paudusi neziņu par pirts kompleksa būvniecību valdības ēkā, melo.
To Černajs pauda svētdien intervijā Latvijas televīzijas raidījumā "Panorāma".

"Es domāju, ka vismaz viena no šīm amatpersonām melo, tas jau ir pilnīgi skaidrs. Nevar būt tā, ka kancelejas direktora vietnieks būtu vienīgais vainīgais, kurš izdomāja šādu kompleksu būvēt un arī to darīja," teica Černajs.

BNS jau ziņoja, ka Valsts kontrole veic pārbaudi Ministru kabineta pagrabstāvā uzbūvētā atpūtas kompleksa lietā.

Viņš norādīja, ka patiesību nerunā vai nu valsts kancelejas direktors Alvis Vītols, vai bijušais valsts kancelejas direktors Žoržs Tikmers vai arī trīs premjeri, "kas bija tajā laikā". Černajs pauda, ka ar kāda no šo amatpersonu sankcijām "šī būve ir veikta".

Valsts kontrolieris norādīja, ka veic pārbaudi ne tikai par pirts celtniecību, bet arī par līdzekļu izlietojumu Valsts kancelejā 1998. - 1999.gadā.

Viņš uzsvēra, ka valsts kancelejas direktoram vienmēr jāatbild un jāzina par iestādes darbu un finansēm.

Černajs sacīja, ka līdz šim viņa praksē nav nācies sastapties ar šādu jaunu kompleksu būvi valsts iestādē, jo iepriekš līdzīgus atpūtas kompleksus būvēja tikai padomju laikā.

Černajs norādīja, ka pārbaudē tiks pieaicināt eksperti, kas novērtēs, vai tiešām grandiozās būve ir to 70 tūkstošu latu vērta, kas samaksāti par celtniecību.

BNS jau ziņoja, ka premjers Andris Šķēle ierosinājis disciplinārlietu pret Valsts kancelejas direktoru Vītolu par nepamatotu valsts līdzekļu tērēšanu.

Atklāts, ka Valsts kancelejā ierīkots atpūtas komplekss, kurā ietilpst tvaika kabīne, pirts un burbuļvanna. Tā izveidošanai iztērēti aptuveni 70 tūkstoši latu.

Gan tagadējais, gan bijušais Valsts kancelejas vadītājs Tikmers nolieguši, ka būtu zinājuši par atpūtas kompleksa izveidošanu. Arī Šķēle neko par atpūtas kompleksu Valsts kancelejā neesot zinājis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!