Foto: LETA
"Vienotība" ir pārliecināta par labklājības ministres Ilzes Viņķeles ("Vienotība") kompetenci un atbilstību amatam, bet Reformu partijas (RP) lēmumu aicināt ministri uz izjautāšanu uzskata par bērnišķīgu soli, sacīja "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

"Es esmu pilnīgi pārliecināts, ka viņi konstatēs, ka Viņķeles kundze ir labs profesionālis. Tas ir bērnišķīgi. Mēģinājums ieriebt uz to, ka pašiem nav paveicies īsti ar [izglītības] ministra [Vjačeslava Dombrovska] izvēli, ir kaut kas no bērnudārza," viņš sacīja.

Zaķis ir pārliecināts, ka Viņķele panākusi sarežģītus kompromisus demogrāfijas jautājumos un augstā līmenī pratīs atbildēt uz visiem RP jautājumiem.

Reizē Zaķis atzina, ka ministra izsaukšana uz partijas biedru sēdi nav nekas neparasts.

"Pie mums ir bijis gan [vides un pašvaldību lietu ministrs Edmunds] Sprūdža kungs, gan arī citi ministri, tā kā nesaskatu tur neko ārpus kārtas esošu," viņš pauda.

Jau ziņots, ka RP ceturtdien pēc valdes sēdes paziņoja, ka uz Saeimas frakcijas un valdes kopsēdi aicinās Viņķeli, jo ir uzkrājušies daudzi jautājumi par ministres pēdējā laikā paustajiem publiskajiem izteikumiem un rīcību.

Pēc RP valdes priekšsēdētājs Edmunda Demitera vārdiem, "tas vadzis, attiecībā uz Viņķeles kundzi, ir tiešām tuvu tam, lai lūztu". "Ministrei izdevies diezgan īsā laikā gan apvainot pensionārus, pārmetot, ka tie saņem viņu nenopelnītu naudu, gan nievājoši attiekties pret demogrāfijas jautājumiem un esošajām vienošanām koalīcijas partiju vidū," uz pēdējā laika notikumiem atsaucas Demiters.

Ceturtdien medijos izskanēja, ka premjers varētu prasīt izglītības ministra demisiju, tādēļ RP valdes sēdē savukārt vērtēja Viņķeles atbilstību amatam.

Premjers pagaidām nepieļauj iespēju atbrīvot no amata Dombrovski, savukārt norādīja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!