Foto: F64
Lai runātu par iespējamu sadarbību, partijas vadības augstākajā līmenī Ministru prezidenta zālē "Vienotība" piektdien uzaicinājusi uz tikšanos reģionālo partiju līderus, trešdien raksta "Diena".

Uz pirmo sarunu lūgto vidū gan nav novadu vadībā plaši pārstāvētās "Reģionu alianses". Tā jau paziņojusi par ieceri konsolidēt ārpus Rīgas izveidotās partijas startam nākamās Saeimas vēlēšanām, par ko kopā ar Vidzemes partiju un Latgales partiju lems tuvākajā laikā.

"Vienotības" nodomu uzsākt līdzīgu konsolidāciju var uztvert arī kā centienus mazināt potenciālā konkurenta ietekmi, norāda laikraksts.

Partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars norādījis, ka reģionālo partiju veidošanās, izmantojot nacionālās politikas vājumu, ir sasniegusi kritisko robežu, tāpēc "Vienotība" sāks sarunas ar reģionu partijām, lai veicinātu pretējo procesu un mazinātu politisko sadrumstalotību.

Kampars nedēļu pēc pašvaldību vēlēšanām sarunā ar portālu "Delfi" pauda - vēlēšanu rezultāti jo īpaši apliecina, ka labējām politiskajām partijām ir jāizbeidz šķelties, un ceļā uz Saeimas vēlēšanām tām ir beidzamais laiks iet kopā un sadarboties.

"Konsolidācija vienkārši ir vajadzīga. Visai Latvijas tautai tā sašķeltība un saskaldītība ir nepatīkama, tāpēc mēs vēlreiz iesim šo konsolidācijas ceļu. Labējiem politiskajiem spēkiem, sadarbojoties ar cilvēkiem arī no reģionu partijām, ir jāiet kopā," portālam "Delfi" teica Kampars.

"Vienotība" šo ideju pamato ar to, ka valsts attīstības nodrošināšanai nepieciešamas stabilas un spēcīgas politiskās organizācijas, konstruktīvu, pragmatisku, programmatiski līdzīgu politisko spēku kopdarbība. Partija norāda, ka politiskā sadrumstalotība un sabiedrības neuzticēšanās politiskajām partijām ierobežo iespējas kopīgi sasniegt vairāk.

Pirmajā sarunā, uz kuru vietējos līderus aicina Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un premjers Valdis Dombrovskis, "Vienotība" izteiks vīziju par partiju sadarbību, kā arī par ne mazāk svarīgo attiecību uzlabošanu starp valdību un pašvaldībām.

Reģionu politisko spēku līderi aicināti uz tikšanos 5.jūlijā Ministru kabineta Ministru prezidenta zālē, portālu "Delfi" informēja "Vienotības" pārstāve Laila Timrota.

"Mūsu spēkos ir veidot Latviju par labklājības valsti, kurā ikviens mūsu valsts iedzīvotājs justos Latvijai piederīgs, vajadzīgs un drošs par savu un nākamo paaudžu nākotni. Šo mērķu sasniegšana iespējama, vien apvienojot valstiski atbildīgu labējo un centrisko partiju spēkus," vēstulē reģionālo partiju līderiem norādījuši "Vienotības" priekšsēdētāja Āboltiņa un premjers Dombrovskis.

Tāpat "Vienotība" vēlas uzklausīt pašvaldību pārstāvju domas par partiju iespējamo sadarbību. Jau tagad "Vienotība" veido apvienību ar partiju Tukuma pilsētai un novadam, kuru vada Tukuma novada mērs Juris Šulcs.

Uz pirmo tikšanos nav aicināta ne tikai Babītes mēra Andreja Ences vadītā Reģionu alianse, kuras pārstāvji vada 13 pašvaldības, bet arī Liepājas partija un partija Latvijai un Ventspilij, kurām ir sadarbības līgums ar Zaļo un Zemnieku savienību, norāda laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!