Foto: LETA

Partija "Vienotība" šodien nosūtījusi atklātu vēstuli partijai "Kustība "Par!"" ar aicinājumu uz sarunām par sadarbību centriski demokrātisko partiju apvienībā, informēja "Vienotības" preses sekretārs Sandris Sabajevs.

"Vienotības" ieskatā, apvienība ir iespēja līdzīgi domājošām politiskajām partijām veidot vienotu platformu uz līdzvērtīgiem pamatiem, balstoties kopīgās vērtībās, tādēļ partija aicina "Kustību "Par!"" apspriest apvienības politisko piedāvājumu, pārvaldes un lēmumu pieņemšanas struktūru, kā arī sadarbības modeli 13.Saeimas vēlēšanās.

""Vienotība" pauž dziļu neizpratni par partijas "Kustības "Par!" publiski pausto noraidošo attieksmi pret centriski demokrātisko partiju saliedēšanos Saeimas vēlēšanu gadā. Īpašu neizpratni šāda pozīcija raisa brīdī, kad Latvija ir iespējamas krīzes situācijā valsts finanšu sektorā un nepieciešama kopīga skaidra politiskā griba nepieļaut negatīvu seku iestāšanos," norādīts vēstulē.

"Vienotība" aizvadītās nedēļas nogalē notikušajā domes sēdē mudināja partijas ar līdzīgām vērtībām kopā startēt Saeimas vēlēšanās, veidojot jaunu politisko apvienību. Vienošanās par kopīgu startu jau esot panākta ar partijām "Kuldīgas novadam", "Tukuma pilsētai un novadam" un "Valmierai un Vidzemei". Savukārt sarunas par sadarbību vēl notiks ar Vidzemes partiju, Latgales partiju, LA, "Par!" un "Progresīvajiem", sestdien klāstīja "Vienotības" līderis, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens. Tikmēr Latvijas Reģionu apvienība (LRA) un Jaunā konservatīvā partija (JKP) kopā ar "Vienotību" startēt neplāno.

Tikmēr "Kustība "Par!"" neplāno iesaistīties "Vienotības" piedāvātajā politiskajā apvienībā kopā ar reģionu partijām, laikrakstam "Diena" norādījis "Par!" līderis Daniels Pavļuts.

Arī Pavļuts teica, ka "Kustība "Par!"" nav atteikusies no domas veidot politiskās sadarbības platformu, kas būtu alternatīva Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) veidotajai koalīcijai. Viņš reizē norādīja, ka politiskais spēks iepazīsies gan ar partijas "Vienotība" domes sēdes principu dokumentu, gan ar "Vienotības" vēstuli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!