Foto: LETA
Ceturtdien, 19.septembrī neveiksmi cieta valdošās partijas "Vienotība" mēģinājums frakcijas deputāti Janīnu Kursīti-Pakuli no Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā aizstāt ar citu "Vienotības" deputāti – Rasmu Kārkliņu.

Jau pirms Saeimas balsojuma parlamentā tika baumots, ka Kursīte-Pakule no Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas tikšot atsaukta pretēji pašas vēlmei.

Nacionālās Apvienības deputāts Jānis Dombrava par to paziņoja arī savā "Twitter" kontā, ierakstot: "Saeimā runā, ka "Vienotība" atsauc Kursīti- Pakuli no Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas, jo viņa atļaujas izteikt savu viedokli."

Kad Saeimas plenārsēdē nonāca līdz balsojumam par Kursītes-Pakules atsaukšanu no Mandātu, ētikas un iesnieguma komisijas, izrādījās, ka to atbalsta tikai 30 Saeimas deputāti. "Pret" nobalsoja 23, bet atturējās vēl trīsdesmit deputāti.

Tādējādi Kursīte-Pakule turpinās darbu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, jo katrai frakcijai šajā komisijā ir tikai viens deputāts un jautājums par Kārkliņas ievēlēšanu vairs nebija izskatāms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!