Foto: DELFI
Pirmdienas rītā apledojums konstatēts uz autoceļiem vietām Kurzemē un Latvijas centrālajā daļā, portālu “Delfi” informē VAS “Latvijas Valsts ceļi”.

Kurzemē atsevišķos rajonos snieg.

Slidenajos ceļa posmos uzņēmums kaisa brauktuves, lai likvidētu apledojumu. Sākot no pulksten 3:00 rītā ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 57 VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” ziemas dienesta tehnikas vienības.

Patlaban braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtina apledojuma veidošanās
Rīgas apkārtnē, posmā no Salaspils līdz Babītei, kā arī Bauskas virzienā no Rīgas līdz Iecavai. Apledojums izveidojies arī Jelgavas virzienā no Rīgas līdz Jelgavai, Liepājas virzienā no Rīgas līdz Kalnciemam un no Apšupes krustojuma līdz Liepājai.

Tāpat apledojums braukšanu apgrūtina arī Ventspils virzienā no Rīgas līdz Priedainei un no Tukuma līdz Strazdei.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apledojums konstatēts Rīgas, Dobeles, Liepājas, Saldus un Tukuma apkaimēs.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā vietām Kurzemē un Vidzemē gaidāms sniegs un lietus. “Latvijas Valsts ceļi” brīdina, ka atsevišķos ceļa posmos tas veicinās apledojuma veidošanos.

Uzņēmums aicina autovadītājus pārliecināties par to, ka automašīna ir atbilstošā tehniskajā stāvoklī. Īpaši uzmanība jāpievērš riepu stāvoklim un gaismu regulējumam. Tāpat uzņēmums atgādina, ka ziemas apstākļos nepieciešams aprīkot automašīnu ar ziemas riepām. No 1. decembra ziemas riepas ir obligātas visam autotransportam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!